Samen met de opdrachtgever kijken we naar de personeelsbehoefte in de keuken en stellen we profielen op met bijbehorend salaris en voorwaarden. Deze zetten we uit in ons netwerk. Via diverse kanalen gaan we werven en vervolgens selecteren. Geschikte kandidaten gaan vervolgens in dienst bij de opdrachtgever. Ook kunnen we uit onze eigen opleiding putten. Daar leiden we startende horeca professionals op voor functies in de keuken in Rotterdam, Den Haag en omstreken. En bij nijpend personeelstekort kunnen we ook schakelen uit onze poule freelancers. Vaak kunnen we dan vrijwel direct schakelen met personeel.
Samen met de opdrachtgever kijken we naar de personeelsbehoefte in de bediening en de bar. Vervolgens stellen we profielen op met bijbehorend salaris en voorwaarden. Deze zetten we uit in ons netwerk. Via diverse kanalen gaan we werven en vervolgens selecteren.
Samen met de opdrachtgever kijken we naar de juiste invulling voor de management functies binnen het bedrijf. Vervolgens stellen we profielen op met bijbehorend salaris en voorwaarden. Deze zetten we uit in ons netwerk. Via diverse kanalen gaan we werven en vervolgens selecteren. Dit traject verloopt vaak een stuk intensiever. Met name de intentie en de referenties worden ook uitvoerig gecheckt. Veelal komen de kandidaten via een goeie referentie bij ons terecht of zijn het mensen die in ons netwerk als professioneel en betrouwbaar te boek staan.
Chef's Label brengt horecapersoneel op de juiste plek aan het werk en voorziet horecaondernemers van professioneel advies.